Fluitique

Wat doen wij

Fluitique kan een volledig (avondvullend) concert verzorgen. Het repertoire van Fluitique is gevarieerd en breed:
van klassiek tot jazzy en van Bach tot Clapton. In overleg met u wordt een verrassend en veelzijdig programma samengesteld.

 

Ook kan Fluitique een muzikale bijdrage leveren aan bijvoorbeeld:

 • een cultureel evenement,
 • een kerstsamenzang,
 • een huisconcert,
 • een jubileum,
 • een afscheid,
 • een diner,
 • een bruiloft,
 • een begrafenis,
 • een kerkdienst,
 • een bedrijfsevenement,
 • een lezing of tentoonstelling etc.
Wilt u Fluitique boeken, meer informatie of een offerte aanvragen neem dan contactop.

Om te luisteren

J.S. Bach
Badinerie
Pauzeer muziek
V. de Michelis
Notturnino für vier Flöten
Pauzeer muziek
R. Stokes
4 for Jazz, I: 4Sail en III: 4Merly
Pauzeer muziek
F. Feld
Petit Divertissement I: Quasi Marcia
Pauzeer muziek

Wie zijn wij

Elisabeth Hopman

Elisabeth Hopman heeft fluit gestudeerd aan de conservatoria van Groningen (Bachelor) en Tilburg (Master). Zij heeft een eigen lespraktijk in Assen. Als eerste fluitiste is ze verbonden aan het Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO) en het Hineni Symphony Orchestra (HSO). Elisabeth wordt regelmatig gevraagd als remplaçant bij orkesten, als solist bij concerten van koren, kerkdiensten, cd-opnames en tv-opnames.
www.elisabethhopman.nl

Marthe van den Berg

Marthe van den Berg is al vanaf de oprichting van Fluitique één van de vaste fluitisten. Naast haar uitstekende fluitspel is de vertrouwde, jarenlange samenwerking en vriendschap met Elisabeth een meerwaarde voor het samenspel. Marthe is vanaf 2010 tweede fluitiste bij het Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO). Tevens studeert zij geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Wiljan Smit

Wiljan Smit studeerde – na het afronden van de opleiding Nederlands aan de RUG – fluit en hafabra-directie aan de conservatoria van Groningen, Zwolle en Enschede. Ook behaalde ze haar bevoegdheid voor het geven van muzieklessen in het basisonderwijs. Ze geeft fluitles, dirigeert jeugdorkesten en is muziekdocente. Daarnaast is Wiljan werkzaam aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ze speelt o.a. fluit en piccolo in fluit-harp-duo Forlana, het Hineni Symphony Orchestra (HSO) en het Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO).
www.wiljansmit.nl

Loes Kleefman

Loes Kleefman heeft gestudeerd aan de conservatoria van Den Haag en Groningen. Na haar afstuderen heeft zij jarenlang dwarsfluitles gegeven aan Muziekschool Westerkwartier in Leek en het ICO, Centrum voor Kunst & Cultuur, in Assen. In 2009 is zij gestart met haar eigen lespraktijk voor jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast is zij fluitiste bij La Sinfonia Contea.
www.dwarsfluitles-assen.nl

Hoe het begon

In 2010 ontstond het initiatief bij Loes en Elisabeth voor een dwarsfluitkwartet, met de naam Fluitique, gevestigd in Assen. Een eenmalig concert was de opmaat tot de oprichting van een vast fluitkwartet. Met Marthe en Wiljan spelen zij fluit, piccolo en altfluit. De Fluitiquers musiceren samen in diverse orkesten en hebben een intensieve samenwerking: een klankrijke (mol- en) kruisbestuiving!